“INSULIN OCH SPRUTOR ÄR MINA LIVS KOMPANJONER” — ATT VÄXA UPP MED T1D I JALISCO


 

Redaktörens anmärkning: Life for a Child är en global ideell organisation som samarbetar med diabetescenter i länder med låga resurser för att ge unga människor insulin, förnödenheter, utbildning och stöd, samtidigt som de tillhandahåller utbildning och stöd till lokal sjukvårdspersonal. Lär dig mer om Beyond Type 1:s partnerskap med Life for a Child och organisationens vision för framtiden. Följande intervju genomfördes av Rachel Clayton, Life for a Child’s Marketing Coordinator.


Maria är en 15-åring som bor i Jalisco, Mexiko med sin mamma Araceli som äger ett skoreparationsföretag. Maria är en typisk ung kvinna. Hon gillar volleyboll och rullskridskor, och hennes favoritämnen i skolan är engelska och matte. Maria fick också diagnosen typ 1-diabetes när hon bara var sju år gammal.

Genom stödet från Life for a Child, en organisation som är dedikerad till att stödja unga människor med diabetes i länder med brist på resurser, har Maria kunnat få tillgång till de förnödenheter, utbildning och vård hon behöver. Hon är en av många som deltagit i Life for a Child Global Art Competition. (Rösta på dina favoriter HÄR!)

Life for a Child (LFAC) pratade nyligen med Maria och hennes mamma om Marias diagnos, hennes konstverk och hennes drömmar för framtiden.

LFAC: Hur var det när Maria fick diagnosen typ 1-diabetes?

Maria: Jag förstod inte vad som hände med mig. Jag trodde att när jag lämnade sjukhuset skulle det vara över; Jag visste inte ens varför jag var där.

Araceli: Det var väldigt svårt och något nytt för mig. Jag hade ingen kunskap om detta tillstånd men jag litade på Mexican Diabetes Association i Jalisco och tack vare deras team har min dotter, min familj och jag kunnat ta hand om hennes typ 1-diabetes.

Kan du berätta lite om ditt fantastiska konstverk?

Maria: Tja, mitt insulin och mina sprutor är mina livskamrater eftersom de följer med mig vart jag än går och utan dem skulle jag inte kunna leva. Det är jag som omfamnar det som ger mig liv.

“Tack vare dig har jag det insulin jag behöver för att leva”

Araceli: Utan Life for a Child skulle det vara svårt, ekonomiskt sett, att få de förnödenheter som min dotter behöver.

Vilka är dina förhoppningar och drömmar för framtiden?

Maria: Jag skulle älska att regeringen tillhandahåller de förnödenheter vi behöver utan att snåla; det skulle vara otroligt att ha tillgång till insulinpumpar och att kunna använda sensorn oftare.

En av mina största förhoppningar är att det en dag inte så långt borta kommer att finnas ett botemedel mot diabetes och att alla barn i världen som lider av det kan få stöd som det Life for a Child har gett till mina föräldrar och mig.

Jag vill visa att diabetes inte är ett tillstånd som gör oss annorlunda eftersom vi förtjänar att bli behandlade med respekt. Jag ska bli en förespråkare så att folk är medvetna och vet hur det är att leva med diabetes. Det är inte en anledning till mobbning eller misshandel!


Life for a Child anser att inget barn ska dö av diabetes. Ta reda på hur du kan hjälpa till att stödja unga människor som lever med diabetes i några av världens mest utsatta samhällen på https://lifeforachild.org/help/

 

 

 

WRITTEN BY Life for a Child, POSTED 01/22/22, UPDATED 01/22/22

Life for a Child är en global ideell organisation som samarbetar med diabetescenter i fattiga länder för att förse unga människor med insulin, förnödenheter, utbildning och stöd, samtidigt som den lokala vårdpersonalen får utbildning och stöd.