KÄRLEK OCH LÅGAR I DELI-LINJEN: EN T1D-STRID


 

I-LANDSPROBLEM

En grupp giraffer är ett torn. En grupp hajar ger en rysningar. En stor grupp människor är ett nej tack. Så du kan föreställa dig hur jag känner för matinköp på en söndag. Det är trångt och tidskrävande, du har väntat i långa köer, packat allt, undvikit att förstöra äggen, lagt in allt i bilen, returnera din vagn utan att bli träffad av en förare som inte förstår vikten av att kontrollera deras backspegel och för att sedan lämna bilen hemma. För Gud förbjuder att du gör två resor med färre påsar. Shopping på söndagar är  i stort sett en smärta och en syssla som jag fruktar varje vecka.

Allt som allt, kanske den största motivatorn som får mig ut ur huset så tidigt som möjligt varje söndag är delikatessdisken. Låt mig nu vara helt klar- folket som arbetar på vår Stop & Shop i delikatessavdelningen på söndagar är helt underbara människor. De är snälla, hårt arbetande och får det ibland att kännas att ett besök på affären suger lite mindre. Men jag hatar fortfarande delikatessen. Och det gör mig ledsen att jag känner så eftersom allt vi får därifrån (vårat kött och ostar) är kolhydratfria. Jag borde älska den platsen!

Usch, deli är en djurpark på söndagar och jag har redan bestämt hur jag känner för folkmassorna. Gå nu in i mitt huvud ett ögonblick … du står i kö vid delikatessdisken på söndag morgon med din fru. Du diagnostiserades för mindre än en månad sedan, så du får injektioner utan kontinuerlig glukosmätare på grund av försäkringen och vårdsystemet i ditt land. Plötsligt, till synes utanför vänster fält, känner du det. Svettningar. Skakningarna. Desorienteringen. Du måste testa blodsockret och du måste testa det nu. Du ber din fru, nej, du skäller på din fru att göra sig till nytta och hjälpa till (du är ganska otäck mot henne utan någon bra anledning alls, förutom att du är låg och orolig och rädd, och hon är den närmaste personen att ta ut det på).

INGEN KOMPROMISANDE

Så jag tror att jag testade medan Melissa höll mitt kit i händerna. Jag hade 2 mmol. Inte jättebra. Jag sög ilsket i mig en juiceförpackning för att sedan tappade kontrollen. Vi hade redan väntat i ungefär tio minuter och jag ville inte vänta längre. Jag ville ha en säng, en soffa eller en freaking pool. Jag behövde bara vara horisontell. Jag sa till Melissa att vi skulle åka och hon tittade lugnt upp på nummerskylten och ner på vår biljett. ”Men … vårt nummer. Det är nästan vår tur. Bara två personer till, sedan vi. Förhoppningsvis kommer juicen att ta upp ditt blodsocker och vi kan handla klart. ” Wow, jag var så förbannad. Onödigt förbannad. Jag sa till henne att jag åker och sa: “välj mig eller deli.”

Hon tittade upp på nummerskylten igen och ner till vår biljett och valde helt enkelt kött och ostar. Så jag gick som ett småbarn. ”Fina, jag ska lägga mig i bilen. Eller kanske går jag hem. Jag vet inte. Tack för ingenting.” (Spoilervarning: Hon hade bilnycklarna. Och vi bor cirka tre mil från vår livsmedelsbutik med ganska trafikerad huvudvägen. Så att gå det medan man var låg var förmodligen inte det bästa livsvalet.) Jag slingrade mig runt parkeringen ungefär tre minuter innan jag insåg att det var mars i Connecticut, och jag hade inte tagit med en jacka. Tillbaka in gick jag mållöst upp och ner i gångarna.

 

LOGISKA LÅGOR

Jag kan inte ens berätta varför jag reagerade som jag gjorde, varför mina känslor eskalerade så snabbt, varför jag tog ut det på Melissa. Jag kan inte berätta varför jag tyckte att det var en bra idé att vandra runt Stop & Shop låg och ensam. När jag samlat mig hade Melissa avslutat resten av vår shopping efter deli, checkat ut, packat bilen och väntade tålmodigt på mig med värmen på. Jag skulle vilja säga att jag satte mig i bilen och bad om ursäkt för mitt irrationella beteende, men …

Jag var fortfarande inte så trevlig på ett tag. Jag var grinig resten av morgonen, mest, tror jag, av förlägenhet. Vi skrattar åt det nu: “Kommer du ihåg när du valde pålägget över mig?” Frågar jag henne. “Kommer du ihåg när du sprang bort från delit när du var låg?” svarar hon. ”Och jag hade nycklarna! Jag visste att du inte kunde komma så långt. ”

Men varför? Varför i helvete gjorde jag det? Varför gör vi något sånt här när vi är låga? Varför? Olösta diabetes mysterier – det borde vara en podcast.

Till min kära, tålmodiga hustru tillägnar jag detta inlägg, till dig och alla andra anhängare som har befunnit sig i närheten av vad jag kallar ”hypo-vrede”. Det är som ett konstigt, galet, diabetiskt raseri av berusat nonsens som skulle vara roligt om du inte bokstavligen dör. Vi älskar er alla för att du älskar den versionen av oss.

Och för ordets skull skulle jag också ha valt pålägget. Söndag i delikatessdisken är inget skämt.

 

 

WRITTEN BY Cat Carter, POSTED 04/16/21, UPDATED 04/16/21

Cat är instruktör och akademisk rådgivare vid ett litet college i norra Connecticut. Hon tror på makten av utbildning, kaffe och den obestridliga sanningen att basket enbart kretsar kring Storrs, CT. När hon inte tränar för ett lopp eller sjunger med på Broadway-låtar, hänger hon förmodligen med sin fru, son och deras fyrbenta barn. Hon fick diagnosen den 4 februari 2015, strax efter hennes 30-årsdag. Du kan följa hennes missöden och äventyr på www.typeoneontherun.com och hitta henne på Instagram och Facebook @typeoneontherun.